V Wines
Recente producten
Bekijk hier de meest recente toevoegingen aan ons assortiment
Bekijk hier de meest recente toevoegingen aan ons assortiment
Situatie: hellingen met hellingen variërend tussen 3% en 5%. Op het zuiden, met uitzicht op de vijvers van de Camargue. Totale oppervlakte van 63 ha. Arme, uitgeloogde, licht zure bodems; diepe dekking van opgerolde kiezelstenen van 4 tot 15 m diep.
Bijzonderheden: zeer dunne kalklaag, praktisch uniek in Costières, geeft de wijn een duidelijke frisheid en mineraliteit.
Blend: Grenache Noir 80%, Syrah 20%. De leeftijd van de voor deze cuvée gebruikte wijnstokken is 10 tot 15 jaar.
Vinificatie: verzameling en vervolgens directe drainage in de pers, hele trossen, zonder persen. Decanteren bij 10°C en vervolgens fermentatie gedurende 15 tot 18 dagen bij 12/13°C in cementkuipen.
Rijping: 3 maanden in cementkuipen, daarna ondertrekken en bottelen. Geen hout tijdens veroudering.
Smaak: Lichtroze kleur. Delicate neus van kleine rode vruchten. In de mond vermengen de heldere aroma’s van framboos zich met tonen van licht zure tonen, zelfs een vleugje citrus. De afdronk is zoet, geurig en toch erg fris.
Wordt jong gedronken, bij een zomerse Barbecue of zomaar tussendoor.
Een frisse rosé die liefst tussen 8 en 10° drinkt.
Alleen in de goede jaren wordt deze Crémant verkocht, vandaar dat er altijd een jaartal vermeld staat op het etiket. Deze ‘Téte de Cuvée’ wordt gemaakt van Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac en Pinot Noir. Het resultaat is een zeer frisse, fruitige en mondvullende smaak met impressies van rijp fruit in geur en smaak: rode appel, brioche, hazelnoten, frangipane, nectarine, perzik, citroengras en limoenzeste! De belletjes zijn piepklein en fijn (duidt op grote kwaliteit, hoe kleiner de belletjes hoe beter) en de smaak is helemaal niet zwaar, boers of te alcoholrijk zoals voor deze streek vroeger soms het geval was. De mousse is mooi romig. Neen, uitzonderlijk grote finesse!
Aan tafel: Ideaal als aperitief en met witschimmelkazen, ravioli en kalfsvlees.
Temperatuur: Schenken tussen 6° tot 9°C
“In 1919 verwerft Jean Olivier het oude domein van de graven d’Aquéria met zijn 18e-eeuws kasteel en zijn park in Franse stijl. Zijn schoonzoon Paul de Bez herstructureert de volledige wijngaard, 61 hectare uit één stuk, vandaag geleid door zijn kleinzonen Vincent en Bruno. Een vaste waarde in Lirac en Tavel. Hier hebben we een grote Tavel getekend Aqueria : fonkelende galakleur met framboosachtige gloed, een prachtige finesserijke neus van rozen en meiklokjes, in de mond rond, vol, zacht en lang met tonen van aardbei. Een gulle, goed getypeerde wijn, de perfecte begeleider van een hele maaltijd.”
Schenk hem bij wit vlees, charcuterie, gekruid lamsvlees of oosterse schotels. Veel mooier kan een rosé niet worden!
Schenk hem op 10 graden
De Cordon Bleu Brut is een klassieke Champagne de Venoge gemaakt van 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 25% Pinot Meunier, van grofweg twintig verschillende wijndorpen. Deze Brut is voor 75% afkomstig van het jaar 2013, aangevuld met 15% wijn uit 2012 en 10% uit het jaar 2011 (degorgering in 2017; dosering 7,8 gram per liter). Verfijnd en elegant bouquet met intense geuren van brioche en delicate krijtaroma’s. In de mond rond, fris, mooi evenwichtig, strak, met een indrukwekkende lengte. Finale gekenmerkt door een fijne ziltigheid die van deze Brut een uitstekend aperitief maakt voor een mooie prijs.”
Drink hem kouder dan droge witte wijn, dit wil zeggen op ongeveer 6 à 7 graden, warmer is zeker niet aan te raden.
Het Spaanse appellatiegebied ‘Almansa DO’ ligt in de regio Castilië-La Mancha (provincie Albacete) in het uiterste oosten van La Mancha. Er zijn negen gemeenten die de appellatie Almansa mogen voeren. Men kan de hier gelegen ‘Bodegas Piqueras’ als een echte voortrekker beschouwen. De bodega bestaat sinds 1915 en werkt echt op kwaliteit. In Frankrijk hebben we dat ook al meermaals gezien dat één persoon of firma een hele wijnstreek tot betere kwaliteit aanzet en zelf het goede voorbeeld geeft. Ze staan bekend om hun uitzonderlijk interessante prijs/ kwaliteitsverhouding en heerlijk lekkere wijnen. Deze Castillo de Almansa Reserva is één van onze best verkopende wijnen en dat is geen toeval. De vele klanten die hem kennen, zullen het u beamen: het is een knappe wijn! Hij won trouwens een aantal jaren geleden de eerste prijs in een vergelijkende proeverij van ‘Testaankoop’ waar zowat alle in België verkrijgbare Spaanse wijnen (ook warenhuisketens deden mee) geproefd en vergeleken werden. ‘Castillo de Almansa’ won en werd uitgeroepen tot ‘beste koop’, de wijn met de beste prijs/ kwaliteitsverhouding! Hij is gemaakt met 65% Cencibel, 25% Monastrell en 10% Garnacha Tintorera. Het is de specialiteit van deze bodega om hun wijnen op eiken vaten te laten rijpen, ze hebben er zo 1500! Het resultaat is een fluwelig zachte smaak, soepel en evenwichtig met natuurlijk een duidelijke, maar niet overdreven eiktoets.
Aan tafel: U kan deze wijn best drinken tussen zijn derde en achtste jaar bij allerlei soorten vlees.
Temperatuur: Schenken op 17 à 18 graden
100% Chardonnay.
Topchampagne van het huis Gérin
Dit is een appelatie extra Brut met een suikergehalte van 5gr daar waar de Brut Champagnes beginnen bij 9gr. In de neus krijg je onmiddellijk tonen van Granny Smith appel.
Van één enkel perceel van 12 are 24 nodigt deze vintage u uit op een gastronomische reis. Ideale cuvée om de Frans/Belgische gastronomie te begeleiden.
Kan de vergelijking doorstaan met topmerken.
Aan tafel: Deze Champagne kan als leidraad gebruikt worden doorheen al uw gastromische maaltijden tot aan het dessert.
Temperatuur: Degusteren op 9 à 10 graden
100% Chardonnay, 50% gerijpt in eikenhouten vatenGouden kleur die lichtgouden reflecties onthult en een mooie reeks fijne en royale bubbels trekt.De neus is openhartig en van grote complexiteit. De helft van de vinificatie in roestvrijstalen vaten en vaten benadrukt de Chardonnay op zijn terroir. Een mooie frisheid … tonen van wit fruit … bloemen …, tonen van veroudering (fijn hout en vanille) die tot uiting komen in de neus en in de mond.De kalkstenen aderen van dit terroir brengen mineraliteit in deze cuvée. Prachtig uitgebalanceerd, de afdronk is lang en persistent.
Aan tafel: Als aperitief maar kan ook wit vlees en vis begeleiden
Temperatuur: Schenken tussen 6°C en 9°C
De wijnen van “Finca La Estacada” zijn heerlijk vol en rond van smaak en hebben intense aroma’s en een lange, smakelijke afdronk. De wijngaarden beslaan 278 hectaren en bevatten voornamelijk oudere Tempranillo-stokken (gemiddeld 25 jaar) aangevuld met Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Onlangs werden ook nog enkele percelen aangeplant met nieuwe variëteiten zoals Cabernet Franc, Cariñena, Malbec en Petit Verdot. Al deze verschillende soorten worden afzonderlijk geoogst op het aangewezen moment voor elke druif. In augustus begint men met Merlot om twee maand later te eindigen met de Cabernet Sauvignon. Na een tiental dagen maceratie verdwijnen de wijnen in de 3000 vaten van Franse en Amerikaanse eik. Deze 100% Tempranillo ‘6 Meses’ verbleef, zoals zijn naam al aangeeft, 6 maanden op de Amerikaanse variant. Deze ‘Roble’ wordt gekenmerkt door een dieprode kersenkleur,dikke tranen en aroma’s van zwarte bessen. In de mond is hij vol en vlezig maar voldoende fris dankzij de zachte tannines en een finish van rijp rood fruit.
Aan tafel: Heerlijk bij allerlei kazen, patés of wildgerechten, heel lekker!
Temperatuur: Schenk hem op zo’n 15 à 16 graden
Beste wijnliefhebber,
In de familie waarin ik opgroeide wist men altijd wel een goed glas wijn te appreciëren.
Veel gelegenheden leenden zich ertoe om bij ons een flesje te kraken. Vanuit mijn voorliefde en passie voor deze goddelijke drank, vond ik de volgende stap maar normaal. Ik schoolde mij bij in de wereld van Wine-tasting en food-pairing.
Dit alles lag aan de basis van ons project V-wines. Je zal bij ons zowel klassiekers als nieuwe smaken kunnen ontdekken.
We willen met V-wines een nieuwe dimensie geven aan het degusteren van wijn, door mensen uit te nodigen bij ons of nog beter, een wijndegustatie bij u thuis te doen.
Verder zal je bij ons ook terecht kunnen voor aankopen, waardebonnen enz…
Neem gerust een kijkje op onze website en volg ons op Facebook en Instagram.
Hans Vanderheyden
Zaakvoerder V-Wines
Deze witte mix van Colombard, Sauvignon Blanc en Gros Manseng is fris en pittig. Op de neus grapefruit met hints van citroenschil en vers gemaaid gras met een frisse en lange minerale afdronk.
Aan tafel – Deze wijn past goed bij kaas, schaaldieren en gevogelte.
Temperatuur – Schenken tussen 7° en 9°
Een charmante witte wijn ! met een heerlijke frisse en fruitige geur en een elegante smaak. En een heerlijke finale. De witte Rully van Joseph Drouhin rustte een maand of zeven op eiken vaten en heeft inderdaad een fraaie, geenszins overheersende houttoets met tevens iets van noten die het milde, perzikachtige fruit wat extra dimensie geven.
Aan tafel – Gebakken Gamba, champignons en schaal en schelpdieren.
Temperatuur – Schenken tussen 8° en 10°
Out of stock. Komt binnen voorjaar 2023
Kleur: Schitterend Robijnrood
Geur Krachtig, aroma’s van rijp fruit, kersen en toast.
Smaak Krachtige aanzet, smakelijke mondvulling met fijne tannines. Lange afdronk, mooi in balans met de fruitaroma’s
Aan tafel – Gerechttype: Gebakken rood vlees, barbecue, lamsvlees, wild Als u de wijn jong drinkt tijdens de eerste jaren, dan raden wij deze aan bij fijne vleeswaren en wit vlees. Na 5 tot 8 jaar, als de wijn volwassen is, dan is de combinatie met rundsgebraad of tussenribstuk niet te versmaden.
Temperatuur – Schenken tussen 16° en 18°
Deze knap gemaakte ‘Chardonnay’ van het bekende Bourgognehuis ‘Ropiteau Frères’ is één van onze best verkopende wijnen. Dit huis bestaat al 170 jaar en heeft een vlekkeloze reputatie als maker van uitzonderlijke witte Meursault’s en andere grote Bourgognenamen. Toen ze op een dag besloten om ook een meer prijsbewuste ‘Chardonnay Vin de France’ op de markt te brengen, wisten we dat ze zich niet zouden laten kennen! Ze verbinden er immers hun naam en reputatie aan en willen die ten allen prijze hoog houden, alleen het allerbeste is dan goed genoeg. En we mogen wel zeggen dat ze ons niet teleurgesteld hebben, het is inderdaad een pracht van een wijn met een uiterst interessante prijs/kwaliteitsverhouding! De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de streek van ‘Limoux’, een van de beste ‘Chardonnay’ streken in Zuid Frankrijk. Zo’n volle smaak en indrukwekkend evenwicht zijn uitzonderlijk in deze prijsklasse.
Aan Tafel – Zijn ronde, verfrissende smaak maakt hem ideaal als glaasje-zo-maar zonder maaltijd, maar ook bij gerechten zoals kreeft, krab, garnalen, scampi’s, zalm, gebakken tong, tarbot en vele andere vissoorten, past hij uitstekend. Ook kip, kalkoen en parelhoen verenigen zich graag met deze mooie witte wijn.
Temperatuur – Schenken aan 9 à 10°
Nog een uitstekende wijn van het domein Fond croze. Een ideale rosé om te profiteren van de prachtige Provençaalse zon, je hoeft alleen maar het glas naar je oren te brengen om de krekels van Zuid-Frankrijk te horen …
Fruitig en fris gemaakt van Grenache en Mourvèdre.
Aan Tafel: Uitstekend als aperitief en bij een zomerse Barbecue.
Temperatuur: Schenken tussen de 8 en 10°
Stuivend fris aroma van groene appel en citrus Het mondgevoel zet strak aan en is gelijkmatig omwille van de fijne pareling. Ook in de mondfase ontdekken we de plezierige rinsheid van groene appel. De afdronk is eerder zacht en geeft een rijpere impressie.
Aan tafel – Ideaal aperitief, verfrissend en eetlustopwekkend. Kan perfect lichte, elegante voorgerechten aan. Salades, oesters, schitterend bij sushi! Uiteraard ook zeer populair op allerhande feestjes en recepties
Temperatuur – Schenken tussen 6° en 9°
Een erg mooie amplitude. De smaak is rijk en krachtig, met kruidige (vanille) en fruitige (bramen) aromatische tonen. De lange persistentie, op subtiele houtachtige en rokerige smaken, heeft ons overtuigd.
Medaille: Gold Mâcon, Silver Lyon en Bronze Bourg
Aan tafel – Bij wit en rood vlees en ook bij gevogelte.
Temperatuur – Schenken tussen 16° en 18°
De Spaanse appellatie ‘Rueda’ staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen. Het gebied is gelegen in het midden van ‘Castilla-y-León’, ten noordwesten van Madrid, op zo’n 35 kilometer van de bekende D.O. ‘Ribera del Duero’. De reputatie van en vraag naar Rueda wijnen stijgt nog elk jaar en er kwamen ondertussen vele nieuwe producenten en voortreffelijke wijnen bij. Dé druif van deze streek is de ‘Verdejo’. Het is een zeer delicate druif die veel zorg vraagt en natuurlijk ontstaan is in Rueda. Om er het maximum uit te kunnen halen is het zeer belangrijk om het juiste, moderne vinificatiemateriaal te hebben. Wijn van Verdejo bezit de structuur en balans om goed te rijpen en na een paar jaar op fles wordt de smaak noot- en honingachtig. Het hoge gehalte aan glycerol zorgt voor rondborstigheid. Hij heeft een mooie mondvulling, fruit en wat rondheid, veel body en een mooie, lange afdronk.
Aan tafel: Heerlijk bij allerlei visgerechten, mosselen, rauwe of gepocheerde oesters en natuurlijk bij paella.
Temperatuur: U schenkt hem best tussen zijn eerste en derde levensjaar, op 10 à 11 graden.